Torremolinos en Kaapverdische eilanden populair bij vroegboekers

16-02-2017

Met name Spanje is een veelgekozen bestemming bij Nederlanders die hun vakantie voor de lente en zomer al hebben geboekt.
Uit een overzicht van hotelvergelijkingssite Trivago blijkt dat kustbestemming Torremolinos in opkomst is als vakantieoord. Ook de Spaanse stad Valencia is populair met een negende plek in de top tien.
 
Nederland bezet drie plekken in de top tien. Met name Zuid-Limburg is in trek: Maastricht (plek twee) en Valkenburg (plaats zes) worden vaak geboekt. Rotterdam sluit de top tien af.
 
Kaapverdische eilanden
Ook TUI ziet het aantal boekingen naar Spanje alleen maar toenemen, maar dan vooral vakanties op eilanden als Gran Canaria, Mallorca en Ibiza.
 
Opkomende bestemmingen zijn volgens TUI de Kaapverdische eilanden en in Europa Montenegro, Kroatië en Macedonië. Meest opvallende "nieuwkomer" die opvalt in de boekingen is Suriname.
 
Ook het aantal reizen naar Gambia is weer flink toegenomen, nadat in januari de noodtoestand werd uitgeroepen naar aanleiding van de politieke crisis in het Afrikaanse land. Volgens TUI is het een populaire overwinterplek, maar willen veel Nederlanders ook in de zomer naar Gambia.  
 
Bij reisorganisatie Corendon staat Turkije bovenaan bij de zomerboekingen, gevolgd door Griekenland en Spanje.
 
 
Bron: NU

Vakantienieuws

Waar gaan we komende zomer naartoe op vakantie

03-04-2024

Ook dit jaar blijven Duitsland, Spanje, Frankrijk en ons eigen land onverminderd populair als vakantiebestemming voor de zomer vakantie.
Maar ook de duurdere reizen met het vliegtuig...



Lees het gehele bericht »»

Uitgelicht - Novasol Waterpark Yn e Lijte

Land - Nederland
Plaats -
Max. Personen -

Uitgelicht - Vakantiepark Mölke

Land - Nederland
Plaats -
Max. Personen -

Uitgelicht - Center Parcs De Vossemeren

Land - Belgie
Plaats -
Max. Personen -

Uitgelicht - Roompot vakantiepark De Veluwse Hoevegaerde

Land - Nederland
Plaats -
Max. Personen -
GOGO jongerenreizen