Vier doden door lawine in Franse Alpen, verder geen vermisten

14-02-2017

Een lawine in het skigebied in de Franse Alpen bij Tignes heeft vier levens geëist. Een groep snowboarders nam onder leiding van een leraar deel aan een georganiseerde offpiste-tour.
 
Aanvankelijk werd gemeld dat er negen mensen waren meegesleurd door de lawine, maar dat was gebaseerd op een misverstand. De autoriteiten zeggen nu dat er zeer waarschijnlijk maar vijf mensen mee waren: vier deelnemers en de begeleider.
 
Ongedeerd
 
Al snel na het ongeluk werden vier lichamen geborgen. Urenlang werd nog gezocht naar een vijfde slachtoffer. Franse media melden nu dat de vijfde deelnemer zich ongedeerd heeft gemeld. De tiener zou een paar minuten voor het ongeluk uit de groep zijn gestapt en zijn eigen gang zijn gegaan. 
 
De vijfde deelnemer wordt volgens de website van Le Dauphine nu verhoord door de politie, om er zeker van te zijn dat de groep inderdaad niet groter was en dat er niet nog mensen onder de sneeuw liggen.
 
 
Bron: NOS
 
 
 
 

 
 

 
 
 

Vakantienieuws

Meer vakantiedagen krijgen door te sporten

25-02-2019

Bijna elke werkgever wil het wel stimuleren dat werknemers meer gaan sporten en gezonder leven. Een Zweeds bedrijf heeft daar een creatieve oplossing voor gevonden: voor elk uur dat werknemers...Lees het gehele bericht »»

Uitgelicht - Logies en ontbijt

Land -
Plaats -
Max. Personen -

Uitgelicht - Paraiso Perdido Casa Rural

Land - Spanje
Plaats - Conil de la Frontera
Max. Personen -

Uitgelicht - El Chorro Villas

Land - Spanje
Plaats - El Chorro
Max. Personen -

Uitgelicht - Casa Rural Los Algarrobales

Land - Spanje
Plaats - El Gastor
Max. Personen -
Vind je ideale wintersportaccommodatie bij HappyHome