Reisadvies: wees waakzaam in Zuid-Afrika

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizigers naar Zuid-Afrika en in het bijzonder bezoekers van het WK voetbal waakzaam te zijn in verband met terroristische dreiging.
Het advies geldt ook voor bezoekers van andere evenementen rondom het Nederlands elftal in Zuid-Afrika.
 
Kwetsbaar
Het ministerie heeft woensdag het reisadvies voor het land aangepast. Het raadt bezoekers aan, de berichtgeving goed te blijven volgen en ter plaatste de aanwijzingen van de autoriteiten te volgen.
Het departement wijst erop dat zoals bekend de Nederlandse belangen in het buitenland kwetsbaar zijn als het om terreurdreiging gaat. „Dat geldt dus ook voor Nederlandse belangen tijdens het WK in Zuid-Afrika.”
 
Aanslag
Dinsdag werd bekend dat een vermoedelijke extremist van het islamistische terreurnetwerk al-Qaeda overwoog een aanslag te plegen op het Nederlands elftal of Nederlandse fans tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika.
De man, die in Irak werd opgepakt, zei dat hij met vrienden over een aanval had gesproken als wraakactie voor de belediging van de islamitische profeet Mohammed.

Bron: Telegraaf.

Vakantienieuws

Herfstvakantie ... Nederlanders gaan massaal naar de zon

15-10-2019

Door het slechte, wisselvallige weer in Nederland is er een run op de zon ontstaan. Dat bevestigen diverse ANVR-reisorganisaties tegenover De Telegraaf. Ze hebben voor de herfstvakantie die voor...Lees het gehele bericht »»

Uitgelicht - La Bien Assise

Land - Frankrijk
Plaats - Guînes
Max. Personen -

Uitgelicht - Escale Saint Gilles

Land - Frankrijk
Plaats - Benodet
Max. Personen -

Uitgelicht - La Croix du Vieux Pont

Land - Frankrijk
Plaats - Berny-Rivière
Max. Personen -

Uitgelicht - Douce Quietude

Land - Frankrijk
Plaats - Saint-Raphael
Max. Personen -